Açık Kaynak Kodlu CodeIgniter Projem

Kodlamaya çok önce başladığım ancak ilgilenme fırsatı pek bulamadığım bir projeyi yeniden ayağa kaldırdım. Bazı yeniliklerle birlikte yeni özelliklerde eklemeye çalıştım. Zaman zaman edinmiş olduğum tecrübelerimi de projeye yansıtmaya çalıştım.

Gün geçtikçe yapılan işlerin kaliteside artmakta. Yeni teknikler, yeni özellikler, daha kaliteli kod yazımı vs. gibi konular projeye zaman zaman yansımaya devam edecektir. CodeIgniter üzerinde edindiğim tecrübeleriminde bir resmini görebileceğiniz projeyi google code üzerinde geliştiriyorum.

Proje Adresi: http://code.google.com/p/ci-gen-tr

Projeye katkıda bulunmak isteyenler bilgi@ci.gen.tr üzerinden irtibat kurabilir. Ayrıca site üzerindeki iletişim formundan da mesaj gönderebilirsiniz.

Bu projeden kısaca bahsedecek olursam, 4 tane kullanıcı türü vardır. Bir tür blog tarzında yazılar yazılmaktadır. Öncelikle yazar sisteme giriş yaptıktan sonra yazısını yazar ve gönderir. Bu aşamada editör devreye girer ve duruma göre yazıyı onaylayabilir. İsterse yazıyı tekrar yazara gönderebilir. Üzerinde değişiklik yapma talebinde bulunabilir. İsterse de admine gönderebilir.

İçerik yönetimi üzerine bir platform kurmak isteyenler istediği gibi kaynak kodu kullanabilir. Bununla beraber çoklu kullanıcılı sistem code igniter ile nasıl yazılır derseniz kodları inceleyebilirsiniz. Kendi tekniklerimi kodlara yansıtmaya çalıştım. Uyguladığım teknikler yaygın kullanılan tekniklerin bir harmanı gibi düşünülebilir.

Yardım isterseniz yine iletişim kurabilirsiniz. Elimden geldiği kadar projenize yardımcı olmaya çalışırım, tabi şartlar uygun olursa.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 🙂

1 Comment

  1. isimsiz

    Bununla ilgili çok araştırma yaptım. Ayrıca bu konuyla ilgili farklı bilgilerimde var sizlerle fırsat olursa paylaşmak isterim. Güzel bir paylaşım olmuş. Bu tarz paylaşımlar sevindirici.

    İyi çalışmalar..

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *