Reklem.Com Yeni Arayüz Denemesi

Yazılım projelerinde deneyimli insanlar bilir, bir projenin ortaya çıkması için birden fazla kişinin projenin farklı taraflarını hallederek çalışmaları gerektiğini. Projenin kod tarafı ayrıdır, tasarım tarafı ayrıdır, kullanıcı rahatlığını düşünmek ayrıdır ve her birisi kendi çapında önemlidir.

Ancak benim gibi kodcuları kurtaran bazı araçlar da yok değil. İşte bu yazıda bahsedeceğim bu araçlardan bir taneside extjs. Bu araç bir sistem yazacaksanız araç ve gereci fazlasıyla sunmaktadır. Mynet mail okuma programında da bunu tercih etmektedir. Ancak dökümantasyonu çok iyi olmamakla birlikte ki buraya bir parentez açıp extjs geliştiricilerinin para karşılığı, yani ücretli destek verdiklerini hatırlatmak istiyorum.

Fazla dökümantasyon olmayınca tabi olayı çözmek de bir hayli zor. Şimdilik bir örnek üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Zamanla geliştirmeye devam ederim vaktim yeterli olursa. İncelemek isterseniz reklem.com ziyaret edebilirsiniz. Bu arada extjs’nin de linkini vereyim, ayıp olmasın 🙂

extjs.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *